Friday, August 13, 2010

[cerita cinta dee]

kenangan jangan disimpan lama-lama... cheewah~~ hehehe... lupa lak sepanjang entry tentang berjimba nie dee langsung tak say 'thanks' buat my skandal punya kawan merangkap boss besaq laa kat Pejabat F*** Negeri Sarawak~~ sebab kasi my skandal pakai kete untuk bawak isteri yang comey nie berjimba ke sana ke mari~~~ hehehe...dia kata jangan bazir duit okeh! mekaseh bebanyak incik 'S'~~ okeh berenti cerita tengkiyu -- welcome...

skang nie dee nak cerita pasal terbang mencari cinta~~
MH2529 Airbus A330~~ flight yang membawa dee terbang ke Kuching jam 3.00 petang dimana flight yang memang sarat dipenuhi oleh sebilangan kakitangan awam [berdasarkan jaket hitam dan logo jata negara yang mereka pakai] dan sebilangan yang agak besar jugak omputeh ~~~ hoho! tiba di Kuching International Airport cop passport ~ ambik luggage ~ dan melihat my skandal telah menanti... sangat gedik bunyi nyer kan? hehehe~~~ ambik dee dan membawa dee check in ke destinasi cinta pilihan my skandal...hoho~~ lagi sekali ayat gedik dikuarkan~~~

kat sini okeh laa~~ dee kasi 4 bintang tak bley kasik lelebey kang perasan hebat sangat pulak kan? hehehe~~~ Nak ke Kuching stay laa kat Hotel Dormani... dekat sangat dengan bandar Kuching dan masjid pink! depan hotel der jual nasi ayam penyet RAJA~~~ nasi ayam yang paling marvelous kat Kuching~~~ maka, penat bertandang ke rumah sewa my skandal dan makan-makan malam pertama di Kuching dee ngan my skandal dok melepak sambil melayari internet sebab ada perkhidmatan wi-fi hotel... tuu yang paling best!

hari kedua~~~
selepas Subuh bangun dengan muka yang ceria dan tahap mental yang baek...[hehehe..lagi ayat poyo dee] menunaikan suruhanNya -- mandi -- bersiap ala diva untuk gi berjimba di Sarikin! my skandal kata kena pegi awal-awal nanti panas... ouch~~ beliau sangat memahami perangai dee yang ala-ala puteri lilin gedik nie! hikhik~~~ perjalanan ke Sarikin mengambil masa lebey kurang 1 jam dari Bandar Kuching~~~ memang dah rasa lain dah bila tiba di daerah Bau tuu.. sebab nye siaran radio langsung tak dapat! pelik laa jugak kan? huhuhu~~~ my skandal layan bukak lagu kat handphone jerk! berapa banyak check point daaa~~~
akhirnya selamat tiba~~ di Sarikin menanti dua orang kawan lagi, Efa dan Angle~~ [maap tak sempat bergambar gedik dengan korang eh] memang betul kata my skandal kat Sarikin cuaca panas berbeza sikit! entah laa~~ my skandal suruh pakai topi ala-ala diva...hehehe~~ pakai laa nanti sunburn kata beliau! okeh darling~~~ nak kata banyak berbelanja tak jugak... cuma telekung for my lady boss -- acuan tart [sekadar nak cuba] -- kain baju kebaya 2 pasang... tak de apa yang nak dibeli sangat...curtain pun tak de kat sana~~~ yang banyak telekung dan beg tangan... at least, dee dah gi Sarikin... tak de laa terpinga-pinga bila orang cakap pasal Sarikin...betul tak?
hari ketiga~~~
my skandal ajak berjimba di tepian Waterfront Kuching~~ ada event kat sana...macam best! dari hotel dee dan my skandal berjalan kaki menyusuri Waterfront ala-ala orang bercinta gitu... ambik gambo sana sini... adoyai, biler lagik kan? siap sempat shopping-shopping kat Plaza Satok dan Parkson depan Riverbank Hotel...sssyyiiookk! tambahan pulak mall di sini dah mula memasang lagu raya... feeling nak balik kampung laa konon! hehehe..
last day before fly away to KL~~~
pas check out dari hotel dee ngan my skandal terus menuju ke airport untuk check in luggage! masa waktu tuu maseh terlalu awal sekitar jam 12 tengahari~~ seronok rasa ati sebab my skandal dah abis out station di Kepulauan Borneo nie... pas jerk kami check in my skandal kata nak bawak dee makan mee kolok at Bimmers Cafe~~ tapi tiba jer kat sana mee kolok stall tutup pulak! saddiiisss laa jugak! dee ngan my skandal makan laksa Penang jer laaa sambil mengintai kawan my bro jijie~~~ hikhik... pas tuu sempat laa ke Plaza Satok untuk shopping last kopek orang kata! dapat laa segala yang dihajati~~~
lebey kurang jam 3 petang~~ kami menuju ke Pejabat F*** Sarawak untuk pulangkan kete incik 'S'... incik 'S' dan Tn Hj Sudin Darsoh hantar kami ke Kuching International Airport... on da' way to airport, incik 'S' request my skandal ajak minum kat kedai mamak berdekatan Sheraton Kuching ~~~ my skandal said 'okeh jerk' dan masa tuu pun cuaca tak berapa baekk... ujan + angin kuat di Kuching~~~ dee tengok my skandal ada nampak muka sedey sikit begitu jugak incik'S' dan Tn Hj Sudin...tapi dah lelaki kan~~ sembunyikan dengan bergelak ketawa -- usik mengusik sesama mereka...biarkan laaa!

Pesawat MH2528 membawa dee dan my skandal pulang ke Kuala Lumpur jam 7.45 petang~~ kali nie naek Boeing 737 - 400 kapal terbang yang ala-ala AirAsia laa keluasannya~~~ sangat tidak gojes ditambah pulak dengan steward name Catridge yang bersikap amat poyo dan tak bormat passenger! nama pun dah macam katrij ink printer jerk~~~ huhuhu... lantak laa asalkan sampai umah dengan selamat sudaaaa~~~ sampai di umah lebey kurang jam 10 malam~~~

luvly note buat my skandal : terima kaseh buat my skandal kerana membahagiakan dee sepanjang perkahwinan kita... setiap tahun mesti bawak dee gi bercuti ala-ala honeymoon nie!
Photobucket

2 comments:

deatH_luVer said...

jelesnyer....hehe..

bila la nak dpt husband cem abg wan neh...huhuhu

dee ridzuan said...

sabarlaaa...

dia mmg caring giler... dari masa berkawan dah macam tuuu...Alhamdulillah!