Friday, March 25, 2011

alahai adik akOo...

dua hari sudah berlalu student SPM 2010 ambik keputusan pekse SPM diorang. dan salah sorang dari beribu-ribu lemon   orang tuu adalah adik dee, jijie! macam-macam dugaan yang dee sekuarga harungi waktu jijie nie di alam persekolahan... bukan dia sorang yang lemah, TIDAK! Dia sorang yang sangat genius dalam adik beradik dee yang lain.. memang bijak tetapi agak nakal! selalu terpengaruh dengan perangai kengkawan seangkatan! dalam pada dia nakal pun, dia sorang yang tak pernah mengecewakan kami dalam pelajaran sehingga ke PMR.. dari sekolah rendah, sekolah agama memang dia je laa yang naik pentas sebab kedudukan dalam kelas.. selalu score good dan  terbaik! tapi tuu dulu... since dia di tingkatan 4, perangai jijie banyak membuatkan napas dee ngan my mak semput walopun bukan diserang asma masa tuu... hanya Allah SWT aje yang tau... my skandal memang dah tak kuasa nak tegur tapi kekadang tegur gak...huhuhu! dalam pada dia bakal menghadapi SPM, sekali lagi kami dikejutkan dengan permintaan dia yang nak keje dan berenti sekolah untuk mengambil SPM sebagai calon persendirian.. lagi hebat dugaan bukan? huh, malas nak ingat... Dan kini setelah mengambil keputusan SPM bebaru nie, dia berkata 'kalo orang study mesti lebih dari nie, orang dapat kan kak? Paling tidak mesti score abis kan?' hurm... result keputusan jijie baik dan tidak mengecewakan kami sekuarga... walopun besok pereksa hari nie baru nak bukak buku... atas permintaan dia, dee tak bley nak umum baper dia score tapi keputusan yang baik bagi budak senakal jijie yang tak nak sekolah satu ketika dulu... hinggakan ustazah dan cikgu dia sendiri terkejut dengan pencapaian dia... buat jijie ~ 'sesal dulu pendapatan, sesal kemudian tak guna! tapi kami masih berbangga dengan apa yang ko perolehi...' bermula semalam gak, jijie mula menunaikan puasa nazar selama 3 hari.. Alhamdulillah!

sekarang.. dia sedang berperang dengan diri sendiri nak sambung study jurusan apa lepas nie... dalam pada tuu, minat mendalam untuk menceburi dunia penerbangan ala-ala AWAN DANIA tuu... hehehe.. terpulang laa kami cuma mendoakan yang terbaik buat diri dia...

2 comments:

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

nak jadi pilot la ni eh....

dee ridzuan said...

pn yanie,dia nak jadi pramugara.. hikhik