Thursday, October 14, 2010

[haiisshh inikah dugaanNya]

kepala dee ngan my skandal bagaikan ada batu besar jugaa atas kepala taruk.. [sila membaca dengan dialog singh!] macam-macam yang nak dipikirkan... bila idop dengan kepandaian autocad walopun setakat basic jer tapi kepandaian yang tak seberapa tuu telah dee guna pakai dalam hal renovation umah! sudaa lama tidak melukis itu ini terasa seperti bekerja di unit kejuruteraan pulekss~~ erm... sebenarnya ianya tak laa serumit mana asalkan duit ada semua kije bley jadik kan? duit? erm.. duit nie laa persoalannya.. bukan tak de duit dah pinjam pun! siap dah abis sebanyak suku dari pinjaman yang dibuat cuma hal kontraktor nie~~
bagaikan pepatah Karam Singh Walia "diluah mati emak ditelan mati bapak" [erk..betul ke?] tuu kawan dee dan my skandal dan kat sini boss pulak! dee paham bukan boss dee kontraktor cuma bila boss dengar price renovation yang sangat gojes tuu my boss pun terkejut! dee paham boss dee memang suka bagi nasihat dan tunjuk ajar maklum laa dari segi jarak umur pun my boss dah hampir sebaya my daddy... [tambahan pulak my daddy yang tak pernah ambik port apa yang dee buat...] haaaissshhh~~~ apa yang diperkatakan oleh my boss tuu banyak kebenarannya tapi macam mana dee nak lalui semua nie!
duit bukan senang nak carik! kalo setakat makan gaji cam dee dan my skandal nie tak mananya dapat menyimpan beriban-riban untuk renovation yang puluhan ribu kalo tak ada 'bank pilihan anda' betul tak? kang cakap lelebih kang dah tak sedap~~~ perasaan dee skang sangat bergelora laa angkara renovation rumah nie!

jika dee mintak anggaran bajet untuk renovation dari kengkawan kontraktor my boss dan buat perbandingan pun dah macam tak de apa - apa nilai sebab memang my kontraktor nie dah beli barang masuk umah segala~~~
yang keduanya kang dee pasti terkilan dengan kadar price yang jauh lebey murah oleh kontraktor my boss! haaishhh~~ adakah ini dugaannya? erm... kalo bley nak save bajet! nak selimut duit cam nie haa... bley ke?

Photobucket

2 comments:

iva saionji said...

learn from mistake kak..xpelah benda dah belikan so teruskan je....nak wat gane....but mayb akan ada jalannya nanti...sabar k...

dee ridzuan said...

erm... tuu laa... dah serba salah dah nie...

thanks iva!