Tuesday, November 23, 2010

bagaikan raja berhari-hari

bagaikan raja berhari-hari.. kalo kawen, raja sehari je! kalo sakit, raja berhari-hari tau! hik~~ dua hari yang lepas dee ke klinik pasal sakit perut dan demam... doktor tuu kata macam appendiks! erm~~ status hari nie perut dee masih sakit dan tak upaya untuk berbuat apa-apa selain mengarang blog? [huh, statement keterlaluan] ye laa.. berdepan dengan lappy atau tv bermaksud sedang beristirehat dan bagaikan bercanda..tidak sama sekali..perut sebelah kanan masih dalam keadaan tak stabil! my skandal balik terkedek-kedek demi nak angkut dee sekali lagi ke klinik keluarga.. huh~~ mengeluh panjang sebab dee rasa takut. takut sebab nanti dokter kata macam-macam pasal sakit yang dee alami.. [macam budak-budak kan?] yang my mak pulak, suruh makan bubur nasi.. [dilayan bagaikan bayi? ooh!]

bubur nasi tanpa rasa.. huh~~ terima kaseh mak!

hari ahad tuu ari dee dapat 5 jenis ubat~~ ubat yang ada kait mengait dengan gastrik dan appendiks! tq dokter cinte ! poyo sungguh ayat dee kan?
ke klinik waktu lunch tadi.. 
my skandal nampak gundah gulana dan macam susah hati.. nama dee dipanggil, my skandal ikot jerk! dokter picit sana sini sekitar perut kanan yang sakit. tetiba dokter yang sorang lagik datang untuk buat scan [ala-ala scan baby pulak] dari placenta [rahim] nampak clear.. no baby! bawa ke sebelah kanan berhampiran kidney kanan dee, kelihatan ada ketulan di monitor scanner... risau nya yang teramat! dee dengar je discuss antara dokter dengan dokter yang satu lagi.. dee di suruh urine test! okeh~~ selesai dan dok menanti keputusan urine.. nama dee dipanggil semula oleh dokter tadi... dokter tuu kata dia sendiri tak dapat pastikan tapi dari result urine test nie ternyata dalam urine dee ada bakteria pada tahap maksimum [500 ke atas] dan terdapat darah dalam urine tuu.. hati mula risau bila dokter kata dee mesti datang selepas seminggu untuk confirmkan semula sama ada ianya appendiks atau kidney's problem.. apakah ini dugaanMu.. adoyai~~ ubat yang berbagai-bagai dibekalkan kepada dee dan kena makan kesemua ubat yang dee dapat...tekak dee dah sakit rasanya mungkin panas ubat agaknya... huhu~~
my skandal kata on da' way hantar dee balik umah "makan ubat tau ayang! abang sayang ayang!" huh~~ cedey dengar!

2 comments:

missivasaionji said...

ohw..tetiba air mata nakn titis²....kak makan ubat yea kak....lepas ni makan ikut waktu yea kak...banyak minum air masak yea kak...saya sayang akak...tak kira ape org kata.....saya sayang akak ok...

dee ridzuan said...

Thanks iva..
luv u too...
najib yang ke three~~ hik