Monday, January 31, 2011

entry touching!


Tak lama lagi chinese new year! 
bila chinese new year macam-macam planning yang dee dengar dari kengkawan...

hurm..
my skandal pun dah nak balik raye cina nie!
tapi terasa sangat disappointed bila dee dah tau macam-macam planning about my skandal's family! untuk habiskan masa bersama dirumah dengan my kids rasanya ia bukan lagi tajuk utama akhbar  my skandal balik ke Semenanjung! kenapa dia suka buat-buat tak paham ek? 

family dia pulak macam tak paham je bila my skandal balik hari kamis flight kol 2 petang dari KK.. then, sampai may be kol 5 petang kat LCCT.. tuu lum kira time sampai rumah! dalam kol 9 malam baru bley rehat dan goyang kaki dok depan tv tengok citer cina kot!

keesokkan harinya ~ Jumaat! Penghulu segala hari.. hari yang agak pendek maklum lah kewajipan menunaikan solat Jumaat... my skandal nak jemput family dia di MELAKA dan bawa balik ke RAWANG? hoh! dee memang rasa kecewa sedikit... penat hari kamis lom hilang, dah mengadap kepenatan hari Jumaat! 

Dah lepas Jumaat, opcoz laa Sabtu kan?
Ntah apa planning dia yang dee tak tau.. takkan kuarga ada di rumah tak entertain? pelik jer! lantak laa... kalo keterlaluan tekanan darah dee may be zero!

Then, Sunday menyusul...
dengan kepenatan berhari-hari belum dapat released ~
nak hantar kuarga dia balik ke pangkal jalan MELAKA semula... kemudian, drive balik RAWANG.. macam ntah apa-apa je kan? 

Yang wujud rasa sangat tidak patut bila my skandal balik ke KK pada senin keesokan harinya... moral of da' story here, dee sangat sedey bagaikan manusia kurang kasih sayang! erk.. hohoh! sekian luahan rasa dee!


3 comments:

Dinda Iva said...

kenapa ni kak..sabar eh....ade hikmah yang kita tak nampak...saya faham apa akak rasa..tapi kita takleh nak halang sebab kita pon kongsi kasih sayang mereka..huhuhuhu

BUNGA said...

huhu.. sabar2.. dia rindu kat family dia kot..

dee ridzuan said...

dinda iva --erm.. ku pasrah!
Bunga -- ntahlah.. tapi takkan kot sbb diorang mmg rapat.. cuma kadang kala rasa disisihkan! huhuhu...