Tuesday, February 1, 2011

color pencils

dee kepelikan bila baru sebulan genap sekolah color pencils dah dua kotak sorang?
pelik ke perkara biasa bagi kanak-kanak darjah 1 dan 2? yang jadik tanda tanya sewaktu hari orientasi sekolah [murid Tahun 1] dee ada dengar salah sorang cikgu menyarankan agar parents beli color yang paling murah.. kalo bley pendek, murah! sebab memang tradisi ilang color! huh, pelik ke?

agak pelik laa bagi dee sebenarnya bila hal macam nie terjadi sebab my eisha masa darjah 1 di SKSB tak macam tuu! skang di sekolah baru dah dua kotak sudaaa...

semalam, balik dari keje...
totoi mintak color lagi dari dee.. that's mean dah masuk 3 kotak color dalam tempoh sebulan? dee rasa seperti tak puas hati bila dengar dan cuba tanya...

dee : totoi, asyik ilang color je? kasi kawan eh?
totoi : mana ade,  ilang lah mama!
dee : esok mama nak gi sekolah lah nak report kat cikgu.. [ayat ugut sikit]
totoi : buat apa report kat cikgu, report kat polis laa! [muka selamba sambil mengemas buku sekolah]
dee : gulp! [terkedu]

huh~
anak zaman skang pandai menjawab! nak gelak ke nak marah nie? hurmmm...

3 comments:

apples,dia.. said...

Dah 3?????
Dasat weii anak ngko ^_^
Si danial tu lasak gak pakai,tapi aku belikan pencil kaler stabilo yang jumbo (yang gomuk2 tu) so lambat sikit pendek or haus!
(eh ade ker ayat hauss kat pencil ek???KOMPIUS!)

dee ridzuan said...

beb..
da' problem is...
ku rasa ada jebon yang suka ambek kaler laa...

memula, aku beli kaler swan stabilo gak.. tp tak gemuk sebab anak aku kata susah nak pegang [hikhik].. pas tu aku tgk mula rongak sana sini.. seminggu pas tu terus kotak dah tak de!

so skang aku beli sedozen kaler yang jenama cap ayam! aci tak? hehehe...

Dinda Iva said...

skrg ni beli yg cikai je kak...anak sedara najib pon camtu...mula2 ade kotak2..lama2 semua dok dalam pensil box...