Thursday, March 17, 2011

TANDA AWAL TSUNAMI YANG TIDAK DISEDARI

makin hari makin banyak spekulasi atau omongan kosong tentang tsunami yang melanda Jepun pada Jumaat lepas.. bukan saje akhbar tabloid, malah disekeliling dee sana sini kecoh menceritakan perihat bencana tersebut.. entry dee bukan bebelan yang tak pasal-pasal nak salah kan orang sana sini, sebab dee jugak ORANG kan? muahahaha ~~ maap gelak sekejap! 

email jugak tak lepas dari alkisah nya tsunami... lepas sorang ke sorang memforwardkan email pada kengkawan! Dee tak mo forward email just tepek kat blog je.. Okeh, let' share..Satu kejadian anih telah berlaku dipantai Acapulco, Mexico beberapa hari sebelum ini...Orang ramai yg datang ke pantai itu merasa agak hairan dan mereka berebut rebut menangkap ikan dengan tangan yg terlalu banyak menghampiri tepi pantai.


Ribuan ikan sardin, ikan-ikan bilis dan anak anak ikan tenggiri berkumpulan merapati sepanjang pantai tempat peranginan Mexico itu. Baru kini orang orang yg hadir itu berfikir dan mempercayai bahawa apa yg menjadi adalah berkait dengan tsunami yg melanda Jepun kelmarin
Nelayan-nelayan amat gembira dan sebuk dengan motorbot-motorbot kayu nya, meninggalkan jaring-jaring yg mereka guna dan mereka hanya mengaut ikan ikan dengan baldi sahaja.
Beberapa pakar percaya fenomena secara langsung adalah berkaitan dengan tsunami yg berlaku diJepun. Nelayan-nelayan menyifatkan fenomena pelik ini dan arus luar biasa mempunyai kaitan kejadian tsunami yang meranapkan sebahagian dari Negara Jepun. Nelayan-nelayan di Acapulco mengatakan mereka tidak pernah melihat kawan ikan yg sebegini banyak berada berhampiran gigi air dimana mana pantai sekali pun.


No comments: